Inspire-Online-Version-Updates-2013-June-19
Lectora desktop is net ge-upgrade naar versie 11.2, nieuw daarin is met name de nieuwe publicatie opties.
Trivantis, de makers van Lectora, biedt een Lectora Express LMS. Dit Learning Management System, een elektronische leeromgeving, biedt o.a. de mogelijkheid om gebruikers te volgen in hun leeractiviteiten. Tracking & tracing dus. Verder wordt er een leeromgeving geboden met meer opties. Welke dit zijn vertel ik als ik als Bèta tester dit heb uitgeprobeerd én natuurlijk wat mijn bevindingen daarin zijn. Met mijn 20+ onderwijs-ervaring met ook diverse elo’s zal ik daar een scherp oordeel over kunnen geven.

Nieuw is verder de mogelijkheid om naar Tin Can Api 1.0 te publiceren. Tin Can wordt wel gezien als de mogelijke opvolger van Scorm 1.2. Scorm is de meest gebruikte ‘norm’ voor het plaatsen van e-learning in een LMS.

Publishing-and-Testing-for-LMS-2013-June-42

Share →